Управителен съвет

Николай Петков

Николай Петков е роден в семейство на известни музиканти в Пловдив. Започва да учи пиано на 4–годишна възраст при Стелла Ослекова. 1988 г. продължава обучението си в нейния клас по пиано в НУМТИ "Добрин Петков" Пловдив, както и при проф. Георги Кънев, проф. Милена Моллова и Мирослава Серафимова–Манолова. 1995 г. става най–младия студент във Виенския университет за музика и изпълнителско изкуство в класа на проф. Ноел Флорес и проф. Щефан Арнолд.

Николай е носител на множество награди от национални и международни конкурси и фондации. Концертира в престижни зали като Музикферайн, Концертхаус и др., свири с множество оркестри и е жури в конкурси по композиция и пиано. Работил е заедно с множество известни музиканти като Роби Лакатош, Рене Флеминг, Ферхан и Ферзан Йондер, Еитетсу Хаяши и Таико ансамбъл, Джон Патитучи, Анне Софи фон Отер, Алисън Балсом, Рудолф Бухбиндер, Мнозил Брас, Йорг Демус, Франк Щробел, Карл Крайенхоф, Росен Гергов, Кристиан Йерви, Андрес Орозко-Естрада, Кристоф Урбански, Джулия Джоунс, Михаил Юровски и др.

Той е член на ансамбъл "VENIA", GK Film Orchestra и е основател на ансамбъл "eNikMa". Правил е записи за БНР, БНТ, ORF и H.S.Records.

Мариам Петкова

Мариам Петкова е родена в Ереван (Армения), където на 6–годишна възраст започва да учи цигулка в музикалното училище "П. И. Чайковски". Обучението й продължава в музикалната консерватория "Комитас" в класа на проф. Баграт Варданян. 2001 г. е приета да учи във Виенския университет за музика и изпълнителско изкуство в класа на проф. Гералд Шуберт. По време на следването си участва в международните майсторски класове на Владимир Спиваков и Димитри Левичи, както и в майсторските класове на членовете на Виенската филхармония Хуберт Кройзамер, Райнер Кюхл, Фолкхард Щойде и Вернер Хинк. Носителка е на множество награди и получава стипендии от фондация AGBU Ню Йорк, фондация "Яхубян" Виена, както и от министерството на културата във Виена.

Още на 9–годишна възраст Мариам става член на Арменския национален младежки оркестър, следват ангажименти в камерен оркестър "Серенада", младежкия оркестър на фестивала във Вербие, окрестър "Тонкюнстлер" и симфоничния оркестър на Австрийското Национално Радио. След няколко срочни договора с Виенската опера и Виенската филхармония, през 2009 г. тя става постоянен член на Виенския симфоничен оркестър.

Мариам Петкова е концертирала в над 30 държави и в престижни зали като Музикферайн, Концертхаус, Карнеги Хол и др. Работила е заедно с множество известни музиканти като Рикардо Мути, Зубин Мета, Пиер Булез, Даниел Баренбойм, Николаус Харнонкурт, Густаво Дудамел, Пласидо Доминго, както и с арменските композитори Александър Арутюнян и Едуард Мирзоян. Тя е член на ансамбъл "VENIA" и основателка на ансамбъл "eNikMa".